Ciasteczka z brzoskwinią i budyniem dla leniwych to błyskawiczny pomysł na słodki deser. Możemy go przygotować w kilka chwil, więc nie straszne nam już niezapowiedziane wizyty znajomych czy rodziny.
Do przygotowania tych ciasteczek posłużymy się gotowymi produktami – jak ciasto francuskie czy budyń. Oczywiście jeśli macie więcej czasu zarówno ciasto, jak i budyń możecie przygotować samodzielnie.
Sprawdź przepis na: Domowa pizza – pyszna i smaczna
Składniki na ciasteczka
- jedno ciasto francuskie
- puszka brzoskwiń
- budyń
- mleko
- cukier
Zobacz przepis na śniadanie: Bajgle z kozim serem i buraczkami
Ciasteczka z brzoskwinią i budyniem – przepis
- Ciasto francuskie na ok. 20 minut przed przygotowaniem wyjmujemy z lodówki. Następnie wykrawamy z niego kwadraty o boku o długości ok. 10 cm.
- Budyń przygotowujemy w rondelku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Na każdy kwadrat ciasta francuskiego wykładamy odsączoną i delikatnie osuszoną na ręczniku papierowym brzoskwinię, a następnie kładziemy łyżkę budyniu. Rogi zwijamy do środka.
- Ciasteczka pieczemy przez ok. 20 minut minut w temperaturze 180 st. C.

Smacznego!