Co powoduje trądzik u kobiet?

Trądzik to chyba najpopularniejszy problem wśród nastolatków ale i u dorosłych. Ciągłe zaskórniki, przebarwienia, krostki, pryszcze to problem, z którym zmaga się coraz więcej osób. Kiedyś tłumaczono to wiek dojrzewania lecz w dobie zmodyfikowanego jedzenia coraz częściej musimy patrzeć na to ile i jak jemy.

Pewne rzeczy można wyeliminować z jadłospisu lecz gdy i one nie przyniosą rezultatu warto udać się do dermatologa bo sami sobie z tym nie poradzimy zazwyczaj lekarze zalecają leczenie farmakologiczne by zwalczyć zapalenie skóry.

Jakie produkty wyeliminować z diety?

  1. Cukier – a także tłuszcze proste, syrop cukrowy, nienasycone kwasy tłuszczowe do tej grupy zaliczamy tzw. Ciasteczka, czekoladki, drożdżówki, kolorowe napoje produkty z dodatkiem substancji konserwujących.
  2. Fast food – zrezygnuj przede wszystkim z pizzy, kebab wszystkich produktów, które mają dużo barwników czy konserwantów. Wywołują one zapalenia skórne.
  3. Biała mąka, biały chleb – mąka pszenna dostarcza do naszego organizmu spora ilość węglowodanów, która powoduje, że układ hormonalny przestaje działać prawidłowo.
Reklama

Podobne posty

Komentarze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Reklama

Ostatnie artykuły