Pasta kanapkowa z wędzonej makreli
Pasta kanapkowa z wędzonej makreli to przepis na urozmaicenie śniadania i kolacji. Pasta jest na bazie jogurtu naturalnego, czyli idealna dla wszystkich osób na diecie oraz żyjących w stylu fit. Jeśli ktoś nie jest na diecie może jogurt naturalny zastąpić łyżką majonezu.
Pastę z wędzonej makreli należy podać na świeżym pieczywie – smakuje wtedy najlepiej.
Składniki na pastę
- nieduża wędzona makrela
- 1/2 pęczku szczypiorku
- mała cebulka
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól
- szczypta czarnego pieprzu
- 1 jajko na twardo
- 1 duży ogórek kiszony
Jak przygotować pastę z wędzonej makreli?
Z makreli obieramy mięso i siekamy przy pomocy noża, w ten sposób wykryjemy ości, które mogły pozostać. Cebulę, ogórka i ugotowane na twardo jajko kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki pasty mieszamy z jogurtem naturalnym i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pastę z makreli podajemy położoną na świeżym, chrupiącym pieczywie.
Prawda, ze szybko i smacznie? Czekamy na Wasz komentarze.