Pasta kanapkowa z wędzonej makreli

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli to przepis na urozmaicenie śniadania i kolacji. Pasta jest na bazie jogurtu naturalnego, czyli idealna dla wszystkich osób na diecie oraz żyjących w stylu fit.  Jeśli ktoś nie jest na diecie może jogurt naturalny zastąpić łyżką majonezu.

Pastę z wędzonej makreli należy podać na świeżym pieczywie – smakuje wtedy najlepiej.

Składniki na pastę

  • nieduża wędzona makrela
  • 1/2 pęczku szczypiorku
  • mała cebulka
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • szczypta czarnego pieprzu
  • 1 jajko na twardo
  • 1 duży ogórek kiszony

Jak przygotować pastę z wędzonej makreli?

Z makreli obieramy mięso i siekamy przy pomocy noża, w ten sposób wykryjemy ości, które mogły pozostać. Cebulę, ogórka i ugotowane na twardo jajko kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki pasty mieszamy z jogurtem naturalnym i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pastę z makreli podajemy położoną na świeżym, chrupiącym pieczywie.

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli
Pasta kanapkowa z wędzonej makreli

Prawda, ze szybko i smacznie? Czekamy na Wasz komentarze.

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *